Запознаване с професиите

Инициативата има за цел да разшири познанията на децата и да ги улесни в избора на професия, като им представи максимално широк спектър от професии и трудови дейности. Дейностите са съобразени с възрастта на учениците и ги ангажират активно. За най-малките се организират гостувания при професиите - посещения на театрален клуб, учебен театър, заятчийска работилница, научнотехнически музей и др.

Също така всеки от клубовете кани родители, които да разкажат и покажат своята професия. Бяха организирани срещи с писатели, художници, дизайнери, ветеринари, спортисти, преподаватели, хора на бизнеса. Инициативата дава възможност на учениците от гимназиалните класове да се запознаят и с предизвикателствата, свързани с предприемачеството и управлението на собствена компания.

Дейността протича в неформален дух с активното участие на децата, които задават въпроси и попълват предварително подготвен „лексикон” с въпроси относно професиите. За някои от професиите, към които имат най-голям интерес, учениците подготвиха макети и колажи от собствени рисунки, снимки и материали.


From Запознаване с професиите